Bakken is een hobby waar ik graag mee bezig ben, maar foodfotografie is een passie van mij. Het begon omdat ik mijn baksels graag leuk op de foto wilde zetten en de rest ging vanzelf. En zeg nou zelf: het is toch leuk om iets wat je zelf gemaakt hebt mooi op de foto te zetten? In deze blog geef ik je tips om je foodfotografie geschikt te maken voor die foodblog die je altijd al wilde hebben (of gewoon je story).

Context is key

Het zal je vast opgevallen zijn aan foodfotografie die je overal op het internet tegenkomt: het is bijna nooit simpelweg een foto van een bord met eten. Begrijpelijk ook, want dat zou behoorlijk saai zijn.

Voor de fotografie van je eten, of het nou grote schotels/gerechten zijn of kleine cupcakes zoals op de foto, is het goed als je rekening houd met context. Wat bedoel ik daarmee? Met context bedoel ik simpelweg het aankleden van de foto naast het onderwerp (in dit geval, het eten).

Op de foto van de cupcakes zie je een doek die er gekreukeld bij ligt om het een wat speelse uitstraling te geven en voor het contrast. Je kan je voorstellen dat het zonder het kleed juist een beetje strak zou zijn.

Ook kun je hier goed gebruik maken van ingrediënten – verse takjes kruiden, bloemen, potjes, fruit, enzovoorts. Naast dat het ervoor zorgt dat het eten er natuurlijker uitziet, creëer je hiermee ook gewoon een prettiger beeld om naar te kijken.

Speel met diepte

Je kan fotografie in het algemeen een stuk interessanter maken door bewust te zijn van je voor- en achtergrond. Dit is ook zeker waar voor foodfotografie.

Als je de vorige tip combineert met wat creativiteit tussen de voor- en achtergrond, krijg je hele interessante resultaten! Hier zie je dan ook een mok en een potje op de achtergrond staan – allemaal om een setting te creëren, terwijl de scone nog steeds duidelijk alle aandacht krijgt.

Foodfotografie nodigt uit

Nog iets wat je krijgt als je de juiste ingrediënten gebruikt: kleuren en contrast. Ook belangrijk, omdat goede foodfotografie uitnodigend hoort te zijn.

Kleuren kun je op allerlei verschillende manieren terug laten komen. Placemats, tafelkleden, lopers, kaarsen, servies en zelfs glasservies zijn allemaal opties de je hebt om de setting van je foto net even wat vrolijker te maken.

Wat voor eten zet jij het liefst op de foto? Laat hieronder een reactie achter! Niets meer missen van Studio Ve Photography? Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *