Fotografie is een passie van mij die ik langzaam ontdekt heb. Dat heb ik te danken aan mijn MBO opleiding, waar ik les kreeg in fotografie en nabewerking. Hierna vond ik het eigenlijk al leuk genoeg dat ik ermee bleef experimenteren. Later, tijdens mijn HBO studie heb ik er toch maar voor gekozen om een eigen camera te kopen. And the rest is history. In deze blog vertel ik je meer over hoe ik dit vak heb ontdekt en waarom ik er zo graag mee bezig ben.

Van passie naar werk

Naast dat ik al bekend was met fotografie door mijn opleidingen, was er nog meer waardoor ik deze passie verder ontwikkelde naar wat het nu is.

Ik werkte in de horeca tijdens de coronapandemie en kwam daardoor thuis te zitten. Zoals iedereen, ben ik maar gaan bakken. En zoals iedereen die trots is op zijn/haar baksels, moest ik er ook foto’s van maken. Zo werd ik steeds creatiever in mijn foto’s en wakkerde mijn passie voor fotografie ook aan. Dat ik graag bezig was met dit vak was duidelijk!

Meer dan foto’s

Al snel kwam ik erachter dat er een leuke uitdaging zat aan het maken van onderscheid in mijn foto’s. Zo zorg ik graag dat een product een verhaal communiceert. Inmiddels werk ik samen met bedrijven om te bekijken welk verhaal ze over willen brengen. Dit werk ik dan uit in storyboards en moodboards om gericht en effectief te werk te gaan. En dan komt het mooie van fotografie: je resultaten zijn direct zichtbaar.

Echte momenten

Na al een tijdje in dit vak te zitten waardeer ik het menselijke aspect van fotografie misschien wel het meest.

Bij het boeken van een shoot, maak ik eerst een kennismakingsafspraak om samen in gesprek te gaan. Zo komen we achter je wensen voor de shoot en hoe we dat het beste kunnen bereiken – daarna pas komen de praktische zaken, zoals het vastleggen van een datum.

Voor mij is in ieder geval één ding het belangrijkst: dat jij je altijd op je gemak voelt. Zo krijgen we een fijne shoot en leggen we bijzondere en vooral mooie momenten vast.

Na de shoot ga ik (met hulp van mijn kat) aan de slag om de beste foto’s te selecteren en te bewerken. En of je dan een fotoboek wilt, of gewoon je foto’s online wilt downloaden, je hebt ruim de keuze in hoe je die speciale momenten terugziet.

Dus, waarom ben ik een fotografe? Omdat ik een passie heb voor het vak, het proces en de mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *